Praktisch differentiëren

Het doel van deze training is het praktisch adaptief afstemmen van je lessenreeks op de leerdoelen en de leerbehoeften van leerlingen om écht onderwijs op maat te realiseren. Deze training is geschikt voor docenten en RTTI-coördinatoren.

Om goed te kunnen differentiëren is een effectief op de leerdoelen afgestemd curriculum voorwaardelijk. je bekijkt allereerst of de leerinhoud en het cognitieve niveau van de leerinhoud (RTTI) en de benodigde vaardigheden (OMZA) vanuit de leerdoelen volledig en formatief aan bod komen in je lessenreeks. Waar nodig vul je het leerstofaanbod aan.

Deze training is een vervolg op de Basistraining RTTI & OMZA waarin je leert een goede formatieve toetsanalyse te maken. hoe je deze daarna kunt gebruiken als differentiatie-instrument komt in de training uitgebreid aan bod. Tijdens de voorbereidende e-learingmodule ga je zelf aan het werk met adaptieve feedback en feedforward, effectieve werkvormen en de differentiatieplanner.

Na het volgen van deze training Praktisch differentiëren ben je op  de hoogte van:

  • het transparant maken van de leerdoelen van R t/m I als feedup, feedback en feedforward voor je leerlingen
  • afstemmen van je lessenreeks op de leerdoelen en een gedifferentieerd onderwijsarrangement
  • opbrengsten uit RTTI-online direct kunnen vertalen naar effectievere lessen en didactiek
  • de leerbehoeften van leerlingen in kaart brengen en daarop inspelen
  • praktische adaptieve leerroutes en onderwijs op maat

Deze training bestaat uit één dag zelfstudie via e-learning en één live-bijeenkomst. De live-bijeenkomst kun je in Bodegraven volgen op donderdag 30 januari 2020. De kosten bedragen €475,- per deelnemer.

Inschrijfformulier Praktisch Differentiëren met RTTI & OMZA Online inschrijven

RTTI & OMZA posters
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.