Mentorentraining

Het doel van deze mentorentraining is het optimaal begeleiden van het leerproces van je eigen mentorleerlingen en het aansturen van effectieve leerlingbesprekingen/rapportvergaderingen. Deze training is geschikt voor mentoren, leerlingbegeleiders en RTTI- en jaarlaagcoördinatoren.

Je werkt vanuit onderwijsbehoefte: wat heeft deze leerling nodig om te leren. Hoe analyseer je beoordelingen en zet je de analyse om naar een goede diagnose en effectieve interventies. Hoe betrek je ouders en verzorgers hierbij. Je leert hoe je praktisch je mentorleerlingen kunt monitoren en faciliteren in hun leerproces, waarbij de leerling steeds zelfstandiger en effectiever leert te reflecteren met behulp van RTTI-online.

Na het volgen van deze mentorentraining ben je op de hoogte van:

  • het volgen, sturen en verbeteren van leerprocessen van je mentorleerlingen
  • inzichtelijk maken van (toets)resultaten van leerlingen met leerversterkende feedback
  • het leiden en/of ondersteunen van effectieve leerlingbesprekingen en rapportvergaderingen
  • voeren van ontwikkelingsgerichte voortgangsgesprekken met de leerlingen en/of zijn ouders/verzorgers
  • gefundeerde determinatie en profielkeuze

Deze eendaagse training op open inschrijving kun je in Bodegraven volgen op donderdag 19 maart 2020. De kosten bedragen €475,- per deelnemer. Schooleigen trajecten zijn mogelijk op aanvraag via info@docentplus.nl.

‘Naar aanleiding van de mentorentraining heb ik meer inzichten, methoden en instrumenten om de leerprocessen van mijn leerlingen te kunnen volgen, sturen en verbeteren. Zo kan ik leerlingen beter helpen en geef ik leerlingen kans om gericht in actie te komen.’  (Ilhan, mentor, docent biologie, wz)

‘Eindelijk is het me helder geworden wat je met RTTI nog meer kunt, geweldig dat we nu effectief en vanuit een growth mindset vergaderen.’ (Marij, mentor, docent wiskunde, pcc)

Inschrijfformulier Mentorentraining Online inschrijven

IPON 2020
RTTI & OMZA posters
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.